Всичко, което трябва да знаете за скандинавския мъх

Знаете ли, че друг начин, по който се нарича скандинавския мъх е еленски мъх. Точно така! Нарича се по този начин, тъй като е една от основните храни, с които се храни северният елен.

Звучи екзотично, нали?

В тази статия ще видите едни от най-често задаваните въпроси свързани със скандинавския мъх.

Кои са основните предимства на скандинавски мъх?

  • Скандинавският мъх е страхотен звукоизолатор.
  • Поема влагата – дори и да не е жив, той е чудесен влагоуловител.
  • Естествен индикатор за влага – той изсъхва, ако влагата спадне под 40% и става мек отново, след като се повиши.
  • Скандинавският мъх няма корени и абсорбира вода чрез въздуха.
  • Не на последно място, изглежда прекрасно! А на допир е мек и приятен.

Колко време издържа скандинавският мъх?

При влажност между 40% и 80% и непряка слънчева светлина, скандинавският мъх може да остане същият и да се усеща мек за много дълъг период от време. Важно е да му осигурите необходимите условия, за да ви радва дълго време.

Какви са изискванията за отглеждане на скандинавски мъх?

Той не изисква почти никаква светлина, поливане или изрязване. След като е поставен в дома ви не трябва да правите нищо специално, освен да поддържате гореспоменатите заобикалящи условия. Поради своите хигроскопични свойства, той не задържа прах, но ако това се случи, ние препоръчваме много ниска степен на засмукване на вашата прахосмукачка или деликатно почистване с четка за прах.

Може ли да се използва навън?

Скандинавският мъх е приложим само за вътрешна употреба. Не се препоръчва излагането му на външни климатични условия, дъжд и пряка слънчева светлина.

Ако имате още въпроси свързани със скандинавския мъх, не се притеснявайте и се свържете с екипа ни. Последвайте ни във Facebook и Instagram за всекидневни публикации и вдъхновение.

Смятате, че скандинавският мъх ще бъде прекрасно допълнение към интериора в дома ви? Свържете се с екипа на Маестро Парк, за да обсъдите възможностите за инсталация от скандинавски мъх. Често изпълняваме различни и персонализирани проекти с панели от скандинавски мъх, а тях можете да видите в профилите ни в социалните мрежи - Instagram и Facebook.


«